NEEM OOK EENS DE MINST EFFICIËNTE ROUTE IN JOUW CUSTOMER JOURNEY.

Deepdive your brand essence | www.merkenbouwer.com

Deepdive your brand essence | www.merkenbouwer.com

Gisteren ben ik bus 81 in gestapt via Bloemendaal. Ik had 5 minuten eerder ook bus 80 direct naar Haarlem kunnen nemen, die dichter bij mijn huis stopt. Wat gaat er om in mijn brein? Waarom dan toch de minst efficiënte route nemen?

Mijn keuze is anders. Een pad die niet iedereen ziet. Zeker geen route die mensen snel zullen nemen. Nu denk ik vrij snel en met name visueel. Zo denk ik visueel na over de wandelroute die komen gaat. Hoe die eruit gaat zien. Dé “customer” journey.

Wat ik zie op die journey van bus 80 is alleen een stenen weg met veel grijze huizen. Bij de tweede route met bus 81 is dat een mooi dorp, ondergaande zon, een bospad en nog veel meer prettige belevingen.

Voor mij een veel betere keuze (en voor jouw klanten ook). Menig persoon zal me echter voor gek verklaren. Ze hebben zich de route niet van tevoren kunnen inbeelden, dat wijkt af van het standaard proces, het is niet logisch.

Dit vermogen heeft gewoon niet iedereen. Probeer dus eens voor jezelf te visualiseren hoe de (in eerste opslag) efficiëntere route eruit ziet voordat je in de bus stapt. Want visualiseren kan iedereen leren. Een nieuwe en succesvollere route uitstippelen doet bovendien iets met je eigen gemoedstoestand en dat maakt jou of je team weer een stuk beter en productiever.

Zo is het eigenlijk ook bij het opbouwen van merken. Of bij het introduceren van nieuwe producten of diensten. Je hebt je propositie, je doelstellingen, je strategie, je brand assets en uiteindelijke KPI’s. Het “standaard riedeltje” eigenlijk waar iedereen druk mee in de weer is. 

Bij merkenbouwer.com nemen we die stappen uiteraard ook. Alleen kijken we wel eerst om ons heen en combineren die inzichten met data. We kijken naar de omgeving, de markt en iedereen die zich daarin begeeft. We nemen een deepdive in de essentie van het product en de hele route daar naartoe.

Wil jij ook dat er eens op een andere manier naar jouw merk wordt gekeken? Wil je een extra dimensie toevoegen aan jouw perfect georganiseerde proces? En werk je bij een A-merk, liefst binnen de FMCG, e-commerce, retail of een ander product of dienst waar je mensen mee kunt raken?

Neem dan eens contact op, dan kunnen we een presentatie voor je ontwikkelen vol inspiratie. Inspiratie die jullie anders laat kijken naar dingen. Inspiratie waar jullie dan weer jullie bureaus mee kunnen briefen. Zie het als een soort pré-briefing.

Merken als Nestlé, Dolce Gusto koffie, VVV en de Boekenbon gingen jullie al voor.

Meer weten? www.merkenbouwer.com

We maken graag een deepdive naar jouw merkessentie. Ik kom graag een keer langs voor een kop koffie. Inspirerende in-company presentaties geven we trouwens ook.

Fijne dag!

Pieter-Jan van Es | Merkenbouwer

pieter-jan@merkenbouwer.com

06-21238121

Bridge in mist.png