Merkenbouwer.com maakt vanuit sustainable business model een Nieuw duurzaam merk

public.jpeg

Duurzame cadeaukaart is te planten in de tuin

Retailketens en andere aanbieders van cadeau- of klantenkaarten kunnen sinds deze maand terecht bij een nieuw label: DuurzameCadeaukaart.nl. Het assortiment bevat meerdere duurzame kaarten, die beter voor het milieu zijn dan de huidige PVC-kaarten. We hebben zelfs een bloemenkaart bedacht die geplant kan worden in de tuin.

public.jpeg

Ook suikerriet, olifantsgras,  gerecycled plastic en biologisch afbreekbare kaarten behoren tot de opties.  Directeur Peter Rijswijk: 'Cadeaukaarten vormen een klein, maar venijnig aandeel in de enorme plastic afvalberg. Met DuurzameCadeaukaart.nl zetten we een belangrijke stap om plastics in de kaarten terug te dringen. Het doel is om in 2025 geen kaarten meer te produceren die 100 procent uit schadelijk PVC bestaan zoals de huidige kaarten. Wij produceren jaarlijks ruim 120 miljoen cadeaukaarten, klantenpassen en loyaliteitskaarten en willen ons steentje bijdragen door alleen nog maar de betere alternatieven te bieden.'

public.jpeg

Merkenbouwer.com bouwde het volledige merk vanuit de kern op. De opdrachtgever was op zoek naar nieuwe groeimogelijkheden. Wij ontwikkelden het volledige merk door het maatschappelijk probleem van de plastic soep te koppelen aan de kracht van de organisatie. Van daaruit ontstond een nieuw sub-brand: duurzamecadeaukaart.nl en binnenkort ook sustainablegiftcard.com. Een nieuw en prachtig duurzaam merk. Ontwikkeld vanuit visie tot strategie en vanuit sustainable business model tot aan de 360-graden creatives en brand assets.

Merkenbouwer.com opereerde hierin voor het eerst full-service ipv interim en de klant is blij, daar draait het om. Zijn we eigenlijk best wel een beetje trots op ;-)

www.duurzamecadeaukaart.nl

www.merkenbouwer.com

public.jpeg

Hold tight, entrepeneurship is a bumpy ride.

Portfolio slide.png

Je weet het al van tevoren. Je gaat ondernemen en dat wordt een “bumpy ride”. Alles ligt namelijk nog open. Je kan gaan doen wat je altijd al wilde doen en je mag zelf ook nog eens kiezen. De afgelopen 3 maanden heb ik daarom geïnvesteerd om mijn eigen WHY, HOW en WHAT duidelijk in kaart te brengen. Ik heb een zolderkamer gehuurd en ben de pressure-cooker in gegaan. De output is overweldigend.

Vanuit mijn relaties hoor ik het vaak: “Je had het zo lekker voor elkaar allemaal, waarom kies je dan bewust voor geen opdrachten?” Dat heeft iets te maken met uitzoeken waar je voor gemaakt bent en dat is in mijn geval het stimuleren van excellentie bij een individu of organisatie. Ik wil iets sterks transformeren in iets dat uitmuntend is.

Dat kan je 1-op-1 doen en dat ben ik dus ook gaan doen. Dat kan je ook met een groep freelancers doen en dat ben ik dus ook gaan doen. Of je gaat de wereld veranderen door een duurzaam project op te pakken en dat ben ik dus ook gaan doen… ;-) Dat is ondernemen. Meerdere stromen creëren om continue bezig te kunnen zijn met het verwezenlijken van jouw passie.

Interim beschikbaar: Strategisch doener.
En weten jullie wat nou het gekke is? Ik heb momenteel tijd over, dus ik zou graag weer voor een merk aan de slag gaan dat behoefte heeft aan een enthousiasteling in haar team. Iemand die mensen in beweging brengt en zeer resultaatgericht te werk gaat. Iemand die nadenkt, zijn afspraken nakomt en ook dingen op tijd oplevert. Het liefst zou ik een interim rol vervullen voor 3 dagen in de week. Mocht dat nou lastig zijn, dan praten we er gewoon over.

Je kan me o.a. inschakelen voor het ontwikkelen van marketing en communicatie projecten en het uitvoeren van 360-graden campagnes. Dat deed ik al eerder voor marktleiders (o.a. Nestlé, Dolce Gusto Koffie, VVV Cadeaukaart, ING, Unilever, BenQ, Nederlandse Boekenbon) en dat doe ik binnenkort ook graag voor jou.

Meer weten?
Dus ken of ben je iemand die net even dat beetje extra interim-power nodig heeft? Stuur me dan even een mailtje: pieter-jan@merkenbouwer.com.

Fijne dag!

Pieter-Jan van Es
www.merkenbouwer.com

NEEM OOK EENS DE MINST EFFICIËNTE ROUTE IN JOUW CUSTOMER JOURNEY.

Deepdive your brand essence | www.merkenbouwer.com

Deepdive your brand essence | www.merkenbouwer.com

Gisteren ben ik bus 81 in gestapt via Bloemendaal. Ik had 5 minuten eerder ook bus 80 direct naar Haarlem kunnen nemen, die dichter bij mijn huis stopt. Wat gaat er om in mijn brein? Waarom dan toch de minst efficiënte route nemen?

Mijn keuze is anders. Een pad die niet iedereen ziet. Zeker geen route die mensen snel zullen nemen. Nu denk ik vrij snel en met name visueel. Zo denk ik visueel na over de wandelroute die komen gaat. Hoe die eruit gaat zien. Dé “customer” journey.

Wat ik zie op die journey van bus 80 is alleen een stenen weg met veel grijze huizen. Bij de tweede route met bus 81 is dat een mooi dorp, ondergaande zon, een bospad en nog veel meer prettige belevingen.

Voor mij een veel betere keuze (en voor jouw klanten ook). Menig persoon zal me echter voor gek verklaren. Ze hebben zich de route niet van tevoren kunnen inbeelden, dat wijkt af van het standaard proces, het is niet logisch.

Dit vermogen heeft gewoon niet iedereen. Probeer dus eens voor jezelf te visualiseren hoe de (in eerste opslag) efficiëntere route eruit ziet voordat je in de bus stapt. Want visualiseren kan iedereen leren. Een nieuwe en succesvollere route uitstippelen doet bovendien iets met je eigen gemoedstoestand en dat maakt jou of je team weer een stuk beter en productiever.

Zo is het eigenlijk ook bij het opbouwen van merken. Of bij het introduceren van nieuwe producten of diensten. Je hebt je propositie, je doelstellingen, je strategie, je brand assets en uiteindelijke KPI’s. Het “standaard riedeltje” eigenlijk waar iedereen druk mee in de weer is. 

Bij merkenbouwer.com nemen we die stappen uiteraard ook. Alleen kijken we wel eerst om ons heen en combineren die inzichten met data. We kijken naar de omgeving, de markt en iedereen die zich daarin begeeft. We nemen een deepdive in de essentie van het product en de hele route daar naartoe.

Wil jij ook dat er eens op een andere manier naar jouw merk wordt gekeken? Wil je een extra dimensie toevoegen aan jouw perfect georganiseerde proces? En werk je bij een A-merk, liefst binnen de FMCG, e-commerce, retail of een ander product of dienst waar je mensen mee kunt raken?

Neem dan eens contact op, dan kunnen we een presentatie voor je ontwikkelen vol inspiratie. Inspiratie die jullie anders laat kijken naar dingen. Inspiratie waar jullie dan weer jullie bureaus mee kunnen briefen. Zie het als een soort pré-briefing.

Merken als Nestlé, Dolce Gusto koffie, VVV en de Boekenbon gingen jullie al voor.

Meer weten? www.merkenbouwer.com

We maken graag een deepdive naar jouw merkessentie. Ik kom graag een keer langs voor een kop koffie. Inspirerende in-company presentaties geven we trouwens ook.

Fijne dag!

Pieter-Jan van Es | Merkenbouwer

pieter-jan@merkenbouwer.com

06-21238121

Bridge in mist.png

Burn-out is het allerbeste dat me is overkomen.

IMG_1448.JPG

Vanochtend wandelde ik door het bos naar kantoor. Dat kost me een half uur. Ik breng de kids naar school, tas mee en om 09.30 uur ga ik aan de slag. Dit is een van de vele gewoontes die ik me na een flinke burn-out heb aangeleerd.

Burn-out heeft me (4 jaar geleden) gedwongen om na te denken over mijn eigen why, how en what. Per vraag heb ik een maand nagedacht en dat heeft erg veel opgeleverd. Zoveel zelfs dat ik nu kan zeggen dat burn-out wel het allerbeste is dat me is overkomen. Burn-out was voor mij een cadeautje.

In het begin voel je je vooral schuldig. Schuldig omdat ik bang was over wat andere mensen zouden denken. De Angst voor kritiek was zo groot, dat ik mezelf compleet wegcijferde.

Wat ik toen heb gedaan? Eindeloos wandelen, lezen en genieten van mijn gezin. Basisbehoeften, aldus Maslov. De gouden tip om te gaan wandelen kreeg ik van een baas die mij goed begreep. Dit was in een periode dat ik door de deadlines het bos niet meer zag en hij adviseerde me om 2 dagen betaald te gaan wandelen. Compleet gestoord.

Maar goed, dat ging ik dus toch doen. In m’n eentje. Zonder te weten waarom. Terwijl ik de eerste dag door een emotionele rollercoaster ging, voelde ik me de tweede dag een stuk beter. De deadlines was ik vergeten en ik voelde letterlijk alle ‘dots’ in m’n hoofd met elkaar ‘connecten’.

De energie gierde door mijn lijf en ik ben die avond flink gaan schrijven. Ik ontwikkelde een nieuwe merkstrategie en deze werd later genomineerd voor een landelijke marketing prijs. Daar stonden we dan. Een klein Nederlands merkje op het podium tussen KLM, Heineken en de Persgroep. Waar een wandeling wel niet goed voor is…

Dat wandelen heb ik tijdens mijn burn-out logischerwijs hervat. Zo wandelde ik op een soort Forrest Gump-achtige manier door Ierland en langs de Portugese kust. Hier ontwikkelde zich mijn eigen why, how en what. Mijn “vlammetje” ging steeds harder branden en ik schreef mijn businessplan.

Daarna ben ik als interim consultant aan de slag gegaan. Weer bij die ene baas. Kort daarna schreef ik een advies voor een verandertraject bij een van de mooiste Oer-Hollandse merken. Dat advies werd een grote opdracht en die opdracht werd een landelijk succes.

Toch bekroop me het gevoel dat ik er nog niet was. Ik wilde nog meer doen wat ik het beste kan. Ik ging aan de slag voor een van de mooiste koffiemerken ter wereld. Want koffie is emotie en dat is waar de wereld meer van nodig heeft. Koffie is net als wijn. Het prikkelt de zintuigen. En het klopt, koffie is een geweldig product om beleving aan toe te voegen.

Wat dit me heeft geleerd? Dat het hebben van een brandend verlangen met een vastomlijnd doel, gesteund door een vastomlijnd plan essentieel is. Dit gaat niet vanzelf. Het heeft tijd en volharding nodig.

En vanochtend wandel ik dus door het bos. Op weg naar mijn nieuwe kantoor, met een mooi zitje en een theepot. Dat zitje had ik begin deze week nog niet. Maar het moest er wel komen, want ik ging voor het eerst een onderneemster op locatie coachen in het vinden van haar brandend verlangen en het onderscheidend positioneren van haar business. Uiteraard met een vastomlijnd doel en een plan.

En weet je wat nou het grappige is? Die kandidaat is na een halve dag coaching compleet door het dak aan het gaan. Dus dit doe ik er vanaf nu dus gewoon bij. Ondernemers helpen in het ontsteken en vermarkten van hun “vlammetjes”.

Loop jij nou ook aan tegen het feit dat je niet weet hoe je jouw vlammetje kunt ontsteken? En weet je niet hoe je dit in een vastomlijnd plan kunt omzetten om jouw business te laten groeien? Stuur dan een bericht naar pieter-jan@merkenbouwer.com of bel me gewoon: 06-21238121.

Geniet van deze prachtige dag!

Pieter-Jan van Es
Business coach, trainer & merkstrateeg

www.merkenbouwer.com
Strength Based Branding